Erik Abel - Fotograaf

Erik Abel-fotograaf

Vertel ons een beetje over jezelf

Freelance fotojournalist en documentairefotograaf gevestigd in Umeå, Noord-Zweden. Ik werk met een breed scala aan kranten en tijdschriften, maar ook met mijn eigen langetermijnprojecten. Ik heb een grote interesse in de natuur en natuurwetenschappen, iets wat vaak zichtbaar is in mijn werk.

Vertel ons over een van je favoriete projecten en wat je inspireerde om het te doen

Mijn huidige project, dat ik "de Kolonie" heb genoemd. Het gaat over de grootschalige winning van natuurlijke hulpbronnen in de Zweedse delen van Sápmi. Ik word vooral geïnspireerd door de woede en frustratie die ik voel als ik door deze gebieden reis en enorme kaalslag, lege rivierbeddingen en grote mijnen zie. Tegenwoordig gebeurt veel hiervan in naam van de groene transitie. Als ik naar al deze vernietigde natuur kijk, begrijp ik niet hoe het groen kan heten.

Waar ben je op dit moment mee bezig?

Zie mijn vorige antwoord.

Wie zijn je grootste beïnvloeders in de branche?

O, het zijn er zoveel. Maar ik moet Sune Jonsson noemen, een legendarische fotograaf die ook in Umeå woonde. Een groot deel van zijn carrière bracht hij door met het documenteren van mensen die in afgelegen gebieden in Noord-Zweden woonden.

Wat was het laatste dat je inspireerde?

Het afgelopen weekend heb ik wat tijd doorgebracht met een fotoboek dat ik al een tijdje niet meer heb gelezen. Livnära, uit het project Hunger van Jens Assur.

Vertel ons waarom het voor u belangrijk is om een ​​portfoliowebsite te hebben

Het is de belangrijkste manier waarop mijn klanten mijn werk kunnen zien en kunnen beslissen of ze mij willen inhuren of niet.

Wat zijn als fotograaf jouw tips bij het bouwen van een portfoliowebsite?

Het eerste wat je jezelf moet afvragen is waarom je een website wilt. Ik denk dat verrassend genoeg velen dit missen. Is het de bedoeling dat klanten je vinden, en dat collega-fotografen je bewonderen? Pas nadat u deze eerste vraag heeft gesteld, kunt u beginnen met het plannen van uw ontwerp.

Voor mij, die mijn brood verdient met het werken voor tijdschriften en kranten, is het belangrijk dat mijn klanten meteen een indruk krijgen van het soort beelden dat ik maak. Foto-editors hebben vaak haast, ze zullen niet lang op mijn site doorbrengen op zoek naar mijn portfolio.

Mijn afbeeldingen zijn de belangrijkste dingen op mijn site. Ik heb een ontwerp nodig dat het gemakkelijk maakt om ze te zien en mijn contactgegevens te vinden. Er is voor mij geen reden om mijn klanten te vertellen dat ik een creatief en revolutionair webontwerp kan maken.

Hoe zet je jezelf op de markt?

Het echte antwoord is dat ik momenteel op een punt ben waar ik mezelf niet veel meer hoef te promoten. Maar ik denk dat Instagram belangrijk is om mensen eraan te herinneren dat ik besta en wat voor werk ik doe. Veel van mijn volgers zijn fotografen, en als redacteuren een fotograaf in Noord-Zweden moeten vinden, vragen ze hun vaste bijdragers in Stockholm vaak om aanbevelingen.

En natuurlijk heb ik mijn website. Na dat advies is de website de plek waar de redactie controleert of mijn stijl is wat ze zoeken.

Waarom gebruik je Portfoliobox?

Ik denk dat het gemakkelijk te gebruiken is. Het is eenvoudig om het ontwerp of de inhoud te veranderen, ook al zijn er vrijwel onbeperkte mogelijkheden.

Bezoek Erik's website voor meer inspiratie en vergeet hem niet te volgen op Instagram.

Gemaakt voor creatievelingen
Bouw je online portfoliowebsite
Creëer, presenteer en verkoop!
Gemaakt voor creatievelingen
Klaar om je online portfolio samen te stellen?
Gratis starten
Afbeelding met een opvallende call-to-action-boodschap bovenaan
Afbeelding met een opvallende call-to-action-boodschap bovenaan
Afbeelding met een opvallende call-to-action-boodschap bovenaan
Afbeelding met een opvallende call-to-action-boodschap bovenaan
Afbeelding met een opvallende call-to-action-boodschap bovenaan
Afbeelding met een opvallende call-to-action-boodschap bovenaan

Gratis aan de slag

Maak jouw online portfoliowebsite

Bouw je eigen portfolio